vineri, 7 octombrie 2011

Marsul Panaramelor - STOP agresiunii impotriva femeilor

In premiera in Romania, femeile au indraznit sa iasa in strada pentru a protesta impotriva agresivitatii, a hartuirii, a violurilor si, in general, a cuvintelor obscene care le sunt adresate in fiecare zi de catre barbati.


Slut Walk, sau "Marsul Panaramelor", s-a desfasurat pentru prima data in Romania, joi seara, desi in alte tari este deja o miscare foarte populara si des intalnita.








Dupa cum stim cu totii, femeile sunt agresate in fiecare zi, fie ca sunt fluierate pe strada, fie ca sunt pipaite in autobuz sau la metrou, fie ca li se striga cuvinte obsene si li se fac propuneri indencente, iar acest lucru trebuie sa inceteze - aici sta esenta marsului panaramelor.






Aceasta miscare implica de fapt intreaga societate si nu este un mars impotriva barbatilor. Este un mars impotriva agresiunii fizice si verbale, pentru ca nici barbatii nu pot ramane indiferenti la atacurile de zi cu zi, fiindca cea agresata ar putea fi chiar mama, sora, sotia, fiica sau iubita lor








O surpriza placuta de la marsul care s-a desfasurat joi seara la Bucuresti, a fost prezenta intr-un numar foarte mare a barbatilor, care s-au alaturat prietenelor lor, colegelor si amicelor, pentru a le sustine in protestul anti-violenta pe strada.








"Marsul Panaramelor" de la Bucuresti a strans peste 250 de participani care au marsaluit si au scandat lozinci impotriva violentei si a agresiunii, in speranta de a aduce la cunostinta publicului larg ca ceea ce se intampla pe strazile din Romania nu este ceva normal si acest comportament trebuie sa inceteze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu