joi, 6 octombrie 2011

Doctorul Diţescu, moartea bebeluşilor


De data aceasta, doctorul este acuzat că nu şi-a făcut datoria la Spitalul din Novac
O nouă moarte suspec tă în spitalele gorjene!  Un bebeluş a murit la  naştere, familia acuzând medicul de gardă că nu a intervenit în timp util cu operaţia de cezariană. Doctorul, pe care procurorii îl cercetează acum, a fost implicat într-un scandal similar, în urma cu două săptămâni, la Spitalul Târgu Cărbuneşti, unde un bebeluş a murit asfixiat în pântecul mamei, pe care medicul o programase pentru o operaţie de cezariană şi a plecat din localitate.
Femeia se chinuia, doctorul dormea
Tânăra a cărei sarcină a fost urmărită de medicul Damian Diţescu a venit aseară din comuna Teleşti, la Spitalul Novaci, unde doctorul, care era de gardă, a chemat-o. Durerile naşterii au chinuit-o toată noaptea, însă medicul a hotărât să intervină chirurgical abia de dimineaţă, când a fost prea târziu pentru bebeluş. “A fost doctorul ei pe toată perioada sarcinii, nu a spus că ar fi ceva în neregulă. Spunea că totul merge bine. Când l-am întrebat azi de dimineaţă ce s-a întâmplat, a zis că a fost copilul sus şi nu şi-a dat seama”, spune mama tinerei. Familia spune că ginecologul nu s-a obosit să intervină pentru a o ajuta pe femeie să nască, ci că a dormit în cabinet. “A avut o cădere de calciu, i s-au încleştat mâinile şi a mers doamna asistentă să-l cheme. S-a întors şi ne-a spus că nu e nimic, s-o lăsăm aşa”, a afirmat Florin Cândea, soţul tinerei.
Diţescu, depresiv la sosirea presei şi a poliţiştilor
Directorul Spitalului Novaci spune că a demarat o anchetă administrativă în acest caz.
 “Începem chiar azi o anchetă, am luat note explicative şi vom vedea ce s-a întâmplat”, a declarat Eufimia Dumitrescu, directorul Spitalului Novaci. Familia tinerei a făcut deja plângere împotriva doctorului, pe care îl acuză de culpă medicală. Procurorii au deschis şi ei un dosar penal în acest caz. Medicul Damian Diţescu s-a închis azi în cabinet, când la unitatea spitalicească şi-au făcut apariţia poliţişti şi jurnalişti. Colegii acestuia au declarat că i-au administrat chiar şi tratament, doctorul făcând o depresie. Acesta a mai fost implicat într-un incident asemănător în urmă cu două săptămâni, când bebeluşul unei femei pe care o internase pentru operaţie de cezariană a murit asfixiat în pântecele mamei, deoarece nu s-a intervenit la timp.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu