marți, 15 noiembrie 2011

Democracy trough dance: Tinerii români şi bulgari au dansat la geamul prefectului

Flash mob de atras atenţia autorităţilor asupra problemelor întâmpinate de persoanele cu handicap. 24 de tineri voluntari români şi bulgari au dansat ieri în Piaţa MIhai Viteazul din Craiova.
Proiectul “Democracy trough dance” s-a întors ieri în Craiova pentru o demonstraţie de ataşament la cauza persoanelor cu handicap. Tinerii voluntari au dansat ieri în Piaţa Prefecturii în ciuda frigului pătrunzător, reuşind să-i atragă în acţiune şi pe trecători.  Printre voluntari se aflau tineri cu dizabilităţi şi cu oportunităţi reduse, aceştia executând un dans sincron prin care să atragă atenţia craiovenilor şi, mai ales, a autorităţilor locale asupra nevoilor şi problemelor persoanelor cu dizabilităţi şi ale celor cu oportunităţi reduse.
Fondul sonor a fost asigurat de melodia “They don’t care about us” a lui Michael Jackson. Voluntarii au împărţit manifeste trecătorilor şi au colectat semnături de susţinere.
Proiectul „Democracy through dance” este finanţat de Comisia Europeană prin intermediul programului Tineret în Acţiune. Proiectul a început în luna iulie şi se va încheia la mijlocul lunii noiembrie, după ce toţi cei 24 de voluntari implicaţi se vor întoarce de la Sofia. Până acum, tinerii implicaţi în proiect s-au întâlnit cu reprezentanţi ai administraţiei judeţene, cu consilieri parlamentari şi ai Metodei SMART. Au discutat despre felul în care ei pot interveni în politicile de tineret, în iniţiativele autorităţilor locale sau chiar naţionale.

Sursa: http://www.oltenasul.ro/democracy-trough-dance-tinerii-romani-si-bulgari-au-dansat-la-geamul-prefectului/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu