miercuri, 30 noiembrie 2011

Caz medical incredibil: Are 30 de ani, dar seamănă cu un bebeluş!


O femeie de 30 de ani, Maria Audete do Nascimento, nu poate nici vorbi, nici merge şi seamănă cu un bebeluş de nouă luni. Femeia din Brazilia suferă de tulburări ale tiroidei, ceea ce împiedică corpul şi creierul să se dezvolte normal, scrie 7sur7.be

Experţii de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Ceara au declarat pentru presa locală că Maria prezintă o deficienţă a unui hormon tiroidian însă, dacă aceasta ar fi fost depistată şi tratată corect la naştere, acum femeia ar fi fost un om normal. Din cauza hipotiroidismului, corpul ei nu a fost capabil să se dezvolte nici fizic, dar nici mental. 

Însă echipa de medici n-a rămas insensibilă la povestea Mariei şi s-a hotărât să o îngrijească gratuit pe femeia-copil născută pe 7 mai 1981. Cu ajutorul unui tratament hormonal, Maria ar putea creşte puţin şi căpăta o oarecare independenţă. 

Scopul medicilor este să o facă să meargă, să mănânce singură şi poate să pronunţe câteva cuvinte, fiind prea târziu pentru ca organismul ei să recupereze întreaga întârziere de creştere.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu