vineri, 23 septembrie 2011

Permutări la Spitalul „Filantropia


Conducerea Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova a decis să elibereze clădirile în care stătea cu chirie, concentrându-şi clinicile în imobilele proprii

Decimat în mai multe rânduri de retrocedările unor clădiri către foştii proprietari, Spitalul Municipal „Filantropia“ din Craiova urmează să treacă la noi mutări de secţii şi clinici. De această dată, unitatea sanitară doreşte să elibereze toate clădirile în care stă cu chirie, concentrându-şi activitatea doar în imobilele municipalităţii.

„Urmărim reducerea cheltuielilor“
„Intenţia noastră este să mutăm Oncologia din actuala clădire, care a fost retrocedată fostului proprietar, la etajul al doilea al spitalului de pe strada Nicolae Titulescu, în locul Clinicii Medicale II. Sediul administrativ al spitalului, care acum este pe strada Constantin Brâncuşi, lângă Curtea de Apel, într-o altă clădire retrocedată, va fi şi el mutat în Pavilionul B al Ambulatoriului, de pe strada Nicolae Titulescu. De asemenea, dorim să aducem Pediatria din actualul sediu - de pe strada Corneliu Coposu, lângă Parcul «Romanescu» - în clădirea fostei Stomatologii de pe strada Brestei“, a declarat managerul Spitalului Municipal „Filantropia“, asist. universitar dr. George Bogdan Ungureanu.
Nici cele trei cabinete de stomatologie rămase fără sediu prin aducerea în strada Brestei a Pediatriei nu au fost date uitării. Pentru ele, Primăria Craiova a găsit soluţia mutării la fosta Şcoală nr. 35 „I.D. Sîrbu“ din Rovine, împreună cu Policlinica Studenţească şi Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială a municipalităţii.
Permutările de clinici au la bază motive strict financiare. „Prin aceste mutări urmărim în primul rând scăderea cheltuielilor. Mai întâi, am scăpa de chiria pe care o plătim pentru Administraţie şi Oncologie şi care se ridică la peste 6.000 de lei lunar în cazul fiecăruia dintre cele două imobile. În al doilea rând, am reduce şi cheltuielile cu utilităţile, care sunt foarte mari în special în cazul Pediatriei de la Parc, care îşi desfăşoară activitatea într-o clădire a Consiliului Judeţean Dolj. Acolo ne mai trebuie şi bucătărie, spălătorie, laborator de analize, plus transportul pe care îl facem între secţii. Aducând această clinică în centru, vom reduce şi aceste cheltuieli“, a explicat George Bogdan Ungureanu.

„Va trebui să ne gândim la un management mai eficient al spitalelor“

Toate aceste propuneri au fost aduse la cunoştinţă primarului Antonie Solomon în timpul vizitei pe care edilul a făcut-o miercuri dimineaţă la spitalul amintit. „I-am adus la cunoştinţă domnului primar şi faptul că principala clădire a spitalului nostru, situată pe strada Nicolae Titulescu, ne este cerută de Casa de Pensii Dolj, care a câştigat-o în instanţă. Sperăm să se găsească o soluţie în această privinţă,  pentru că altfel am rămâne în stradă cu clinicile Medicală, Oncologie, Fizioterapie şi cu Laboratorul de Analize“, a menţionat managerul de la „Filantropia“.
Primarul Antonie Solomon recunoaşte că Spitalul „Filantropia“ este într-o situaţie critică în privinţa spaţiului.
„Sunt îngrijorat de situaţia Spitalului «Filantropia» şi de aceea am decis să mă deplasez personal acolo, să văd situaţia la faţa locului. Din discuţiile pe care le-am purtat cu cei din conducerea unităţii medicale, cu salariaţii, am ajuns la concluzia că gravitatea situaţiei impune şi luarea de măsuri urgente. Imediat ce o să identificăm cele mai bune clădiri o să rezolvăm problema Spitalului Municipal, fără să afectăm activitatea medicală. Asta este cel mai important, ca pacienţii să nu aibă de suferit şi să fie realizate economii importante din bugetul care este alocat acum pentru închirierea sediilor în care funcţionează spitalul. Va trebui apoi să ne gândim şi la un sistem de management mai eficient al spitalelor din Craiova, pe care la această dată îl consider foarte stufos“, susţine primarul Solomon.
 Sursa: http://www.gds.ro/Actualitate/2011-09-23/Permutari+la+Spitalul+%E2%80%9EFilantropia%E2%80%9C

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu