vineri, 18 ianuarie 2013

Ananasul: beneficii minunate pentru sanatate


Proprietatile ananasului si beneficiile consumului de ananas asupra sanatatii

1 Cura de slabit

Ananasul are foarte putine calorii, la fel ca si marul si contine foarte multe fibre solubile si insolubile, care regleaza tranzitul intestinal, combat constipatia si obezitatea.

2 Bromelaina

Bromelaina este o enzima proteolitica, recunoscuta pentru multiplele sale beneficii asupra sanatatii, datorita proprietatile sale antiinflamatorii, anticoagulante si anticancerigene.
Bromelaina este unul din cei mai puternici agenti naturali antiinflamatori, fiind deosebit de eficienta in ameliorarea osteoartritei, artritei reumatoide , gutei, postoperator.

3 Vitamina C

Ananasul este o sursa foarte bogata de vitamin C, cunoscuta pentru efectul sau antioxidant si de stimulare a imunitatii.
Vitamin C este indispensabila pentru productia colagenului, ce intra in structura pielii, vaselor de sange si organelor.

4 Vitamina A

Ananasul contine vitamina A si beta-caroten, cu proprietati antioxidante si de protectie a mucoaselor si a vederii.

5 Complexul B

Ananasul este bogat in vitamine din complexul B: acid folic, tiamina, piridoxina, riboflavina, niacina, vitamina B6.

6 Minerale

Ananasul contine minerale cu un rol deosebit pentru sanatate: cupru, mangan, potasiu, calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc,seleniu.
Potasiul intervine in controlul activitatii cardiace, al presiunii arteriale.
Cuprul intervine in sinteza globulelor rosii sangvine.
Manganul este cofactor pentru superoxid-dismutaza, o enzima cu rol antioxidant.

7 Bolile cardiovasculare

Bromelaina are efecte deosebit de benefice in cazul urmatoarelor suferinte cardiovasculare: angina pectorala (dizolva placile de aterom) si tromboflebita (prin actiunea fibrinolitica si anticoagulanta).

8 Afectiuni respiratorii

Efectele antiinflamatorii si proteolitice ale bromelainei s-au dovedit eficiente si in cazul infectiilor aparatului respirator (bronsite, pneumonii), astmului si al sinuzitelor. Bromelaina ajuta la fluidificarea secretiilor respiratorii (mucus).

9 Cresterea imunitatii

Bromelaina s-a dovedit a avea proprietati de stimulare a imunitatii, crescand raspunsul limfocitelor T la agentii patogeni.

10 Actiune anticancerigena

Bromelaina este o enzima cu proprietati antioxidante si regeneratoare la nivelul celulelor. Efectele anticancerigene ale bromelainei s-au dovedit in cazul cancerului de san, de piele si de colon.
Se recomanda administrarea suplimentelor de bromelaina, pentru preventia si tratamentul cancerului.
Cercetatorii au aratat ca bromelaina intervine in reglarea functiei genei anticancerigene p53 si inactiveaza factorul pro-inflamator nuclear kappa B, avand un efect protector asupra ADN –ului.

11 Afectiuni digestive

Bromelaina este recomandata pentru ameliorarea digestiei, mai ales in cazul insuficientei pancreatice.
Bromelaina s-a dovedit eficienta si in cazul bolilor inflamatorii colonice (colita ulcerativa).

12 Imbunatatirea vederii

Bromelaina previne degenerarea maculara, alaturi de beta-caroten , ajutand la mentinerea acuitatii vizuale odata cu inaintarea in varsta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu