miercuri, 7 martie 2012

Detoxifiere naturala de primavara

Detoxifiere naturala de primavara
O data cu sosirea primaverii, soseste si momentul pentru curatenia de primavara.
In plus, ar fi timpul ca fiecare persoana sa acorde importanta inclusiv curateniei interioare, stimularii metabolismului, optimizarii digestiei si schimbarii modului de a se hrani, pentru a manca sanatos si a pierde in greutate in timp ce isi va pastra energia la cote ridicate.

Curatare si detoxifiere

In general, postul contribuie la imbunatatirea sanatatii, reduce inflamatia din organism si optimizeaza digestia. Majoritatea persoanelor nu tin sub control nivelul de zahar din sange si astfel, intervin senzatia de ameteala si foamea excesiva, care afecteaza capacitatea de a indeplini corespunzator activitatile zilnice.

Intr-o prima etapa, detoxifierea naturala de primavara se va concentra asupra procesului de curatare al organismului, nu pe renuntarea la hrana sau prin post. In esenta, digestia este una dintre cele mai importante procese pentru sanatate si frumusete. Prin urmare, o curatare stimulata de consumul de alimente bogate in fibre si nutrienti, ar putea fi un prim pas in procesul de detoxifiere.

In acest scop, specialistii recomanda:

Reducerea consumului de cafea. Indicat ar fi sa se elimine cafeaua pe o perioada de cel putin cinci zile. Cafeaua este un diuretic cu efect acid, care poate avea efecte negative atunci cand o persoana doreste sa isi curete organismul. In loc de cafea, se poate bea ceai verde sau alb, pentru un efect antioxidant si pentru a elimina durerile de cap care pot sa apara ca urmare a renuntarii la cafea.

Cresterea consumului de alimente colorate. Fructele si legumele sunt bogate in fibre, contin multe minerale, vitamine si fitonutrienti care previn si chiar ajuta la tratarea multor afectiuni. De la rosii, la broccoli si afine, fructele si legumele au un index glicemic scazut si vor contribui la cresterea si mentinerea nivelului de energie al unei persoane, pe intreg parcursul procesului de detoxifiere.

Cresterea consumului de proteine slabe precum albus de ou, carne de pui sau curcan, peste si soia, care pot fi adaugate la orice masa sau gustare. Proteinele secreta glucagon - un hormon care ajuta la arderea rapida a grasimilor. Se vor evita carnea rosie si produsele lactate timp de 5 zile.

Suplimentarea dietei cu o cantitate ridicata de multivitamine, suplimente care contin uleiuri de peste si probiotice, cum ar fi acidofilus. Acidofilus este o bacterie prietenoasa, care ajuta la mentinerea sanatatii microflorei digestive. Digestia sanatoasa si absorbtia adecvata a nutrientilor sunt unele dintre aspectele principale care determina starea generala de bine a organismului.

- Adaugarea in dieta a grasimilor si uleiurilor esentiale precum ulei de seminte de in, ulei de masline, avocado, nuci si seminte, pentru efectul antiinflamator pe care il au acestea.

Consumul a opt pahare de apa pe zi. Apa proaspata si curata ajuta la stimularea metabolismului si contribuie la instalarea senzatiei de satietate. In plus, energia va fi mentinuta la cote inalte.

Se recomanda ca aceste sfaturi sa fie respectate pe o perioada de cinci zile, la inceputul fiecarui sezon, pentru detoxifiere. Daca nu se pot face schimbari drastice in dieta, in cele cinci zile se va incerca sa se manance cat mai sanatos. In acest mod, corpul va fi pregatit pentru o primavara plina de sanatate si vitalitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu