luni, 29 octombrie 2012

Alimente cu rol detoxifiant


Alimente cu rol detoxifiant
Pentru a ilustra cat de importanta este calitatea alimentelor de baza pe care le ingerati zi de zi, imaginati-va corpul dumneavoastra ca un motor perfect (ceea ce si este), iar mancarea este combustibilul care il hraneste si ii permite sa atinga performante de varf. 
Cu cat combustibilul este mai curat, cu atat motorul functioneaza mai bine. Unele alimente pot incetini motorul dumneavoastra prin depozitari care pot interfera cu buna functionare a unor parti ale corpului. Alte alimente pot avea actiune de curatare a motorului; aceste alimente sunt numite adesea alimente de detoxifiere. Din fericire, acestea sunt disponibile din abundenta in natura si oricine poate avea acces la ele.

Lamaile - fac parte din foarte multe diete de detoxifiere si exista un motiv intemeiat pentru aceasta. In primul rand, lamaile sunt bogate in vitamina C, care este benefica pentru piele si lupta impotriva bolilor care se formeaza in urma radicalilor liberi. In plus, aceste citrice au un efect alcalin asupra organismului, ceea ce inseamna ca pot ajuta la refacerea echilibrului pH-ului din organism si aduc un beneficiu important pentru sistemul dumneavoastra imunitar.
Incercati sa incepeti ziua cu o cana de apa fierbinte si o felie de lamaie, pentru a ajuta la eliminarea toxinelor si la curatatarea organismului dumneavoastra. 
Merele - sunt bogate in substante nutritive. Acestea contin fibre, vitamine, minerale si mai multe fitochimicale benefice, cum ar fi d-glucarat, flavonoide si terpenoide. Toate aceste substante sunt utilizate in procesul de detoxifiere.
Flavonoidul numit florizin ajuta la stimularea productiei de bila, care sustine detoxifierea ficatului prin eliminarea unor toxine prin bila. Merele reprezinta o sursa de fibre solubile numite pectina. Acest lucru conduce la detoxifierea organismului de metale si aditivi alimentari.
Este indicat sa consumati doar mere organice, deoarece merele non-organice sunt printre primele alimente in care s-au gasit destul de multe reziduuri de pesticide.
Sfecla - este plina de vitaminele B3, B6, C si beta-caroten. Aceasta este o sursa importanta de fier, magneziu, zinc si calciu - necesare pentru a promova detoxifierea si eliminarea optima a deseurilor din organism.
Sfecla ajuta la sanatatea vezicii biliare si a ficatului - organe esentiale in dizolvarea si eliminarea toxinelor. Cantitatea mare de fibre continuta in sfecla imbunatateste digestia si ajuta la eliminarea deseurilor din corp.
Usturoiul - Acest bulb iute este unul dintre cele mai benefice alimente pentru detoxifiere. Stimuleaza productia de enzime din ficat, ajutand astfel la detoxifiere si la filtrarea toxinelor din sistemul digestiv. Este recomandat sa adaugati usturoi crud sau fiert in orice dieta de detoxifiere.

Ghimbir - Daca mancarea grasa sau alcoolul cauzeaza probleme sistemului dumneavoastra digestiv, adaugati ghimbir in dieta. Acesta, nu numai ca reduce senzatia de greata, dar poate ajuta si la imbunatatirea digestiei, combate flatulenta. In plus, ghimbirul contine antioxidanti si ajuta in stimularea sistemului imunitar.
Pentru a va imbunatati digestia, incercati sa beti ceai de ghimbir sau adaugati ghimbir proaspat ras la un suc de fructe sau de legume.

Seminte si nuci - Includeti mai multe seminte si nuci usor digerabile in dieta dumneavoastra. Semintele de in, dovleac, canepa, susan, floarea-soarelui, migdalele, nucile si nucile de cedru siberian reprezinta toate optiuni excelente de detoxifiere. Consumati:
  • ·         acaju
  • ·         nuci de cocos
  • ·         tahini
  • ·         arahide
  • ·         nuci si seminte crude, nesarate.

Broccoli - face parte din puternica familie de legume Brassica. Broccoli contine fitochimicale importante, care sunt eliberate atunci cand leguma este tocata, mestecata, fermentata, fiarta sau digerata. Substantele sunt eliberate apoi defalcate in sulforofani, indole-3-carbinole si D-glucarat, toate cu efect specific asupra toxinelor. Varza de broccoli poate oferi de fapt, mai multe beneficii decat broccoli in sine, pentru ca aceasta contine de 20 de ori mai mult sulforofan.

Varza - Multe celebritati au apelat la dieta cu supa de varza pentru a pierde in greutate si a fi in forma inaintea unui eveniment important. Cu toatea acestea, varza nu este buna doar pentru slabire, ci este si un puternic detoxifiant. Ca majoritatea legumelor crucifere, varza contine o substanta chimica numita sulforofan, care ajuta organismul in lupta impotriva toxinelor. Varza furnizeaza, de asemenea, glutation, un antioxidant care ajuta la imbunatatirea functiei de detoxifiere a ficatului.

Spanacul  - este o alta leguma cu frunze de culoare verde-inchis, care este bogata in fier, vitamina E si clorofila. Clorfila din spanac ajuta colonul sa se curete. Clorofila este responsabila pentru culoarea verde-inchis a legumelor si ajuta la eliminarea toxinelor din organism, in special a agentilor cancerigeni.
Substantele cangerigene sunt responsabile pentru aparitia cancerului in organism. Adaugati spanac in dieta dumneavoastra pentru a accelera procesul de vindecare al corpului.
Seminte de in - Sunt considerate un super-aliment si servesc in mai multe scopuri. Atunci cand va detoxifiati corpul, este esential sa va asigurati ca toxinele sunt eliminate in mod corespunzator. Semintele de in sunt o sursa excelenta de fibre, care ajuta la eliminarea toxinelor din tractul digestiv. Contin si uleiuri omega-3. Consumati cate 2 linguri de seminte de in, in apa cu lamaie, in fiecare dimineata.
Ceai verde - Din punct de vedere tehnic, ceaiul verde nu este un aliment. Totusi, niciun plan de detoxifiere nu ar fi complet fara consumul regulat de lichide. Fluidele sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii organismului uman, a organelor sale si pentru a elimina toxinele din organism. Consumul de ceai verde este o modalitate minunata care poate contribui la detoxifiere.
Acesta nu este doar o bautura gustoasa care contribuie la procesul slabirii, ci si una bogata in antioxidanti. Cercetarile au sugerat ca ceaiul verde protejeaza ficatul, inclusiv de bolile specifice ficatului gras.

Orez brun - Daca doriti sa va curatati organismul si sa va imbunatatiti sanatatea, orezul brun este o idee buna pentru a scapa de kilogramele in plus, evitand totodata alimentele procesate. Incercati sa va completati dieta cu cereale integrale sanatoase, cum ar fi orezul brun, bogat in elemente nutritive cheie pentru detoxifiere, inclusiv vitamina B, magneziu, mangan si fosfor.
Orezul brun este bogat in fibre recomandate pentru curatarea colonului si este bogat in seleniu, care ajuta la protejarea ficatului, dar si la infrumusetarea tenului.





CAFEA PERICULOASĂ - Boala din paharul de plastic





Otrăvurile din automatele de cafea îți distrug sănătatea. Ce poate fi mai banal decât un pahar de plastic cu o cafea la dozator?
Dar chimicalele invizibile provoacă tensiune, aciditate şi boli cronice. Pare un banal espresso în pahar de plastic. Însă amestecul lichid e format mai mult din chimicale, decât din boabe de cafea măcinate. E printre cele mai persuasive produse de larg consum: treci zilnic de 2-3 ori pe la automatul de cafea pentru că e ieftină şi la îndemână. 
Dar e picătura chinezească, în variantă modernă, pentru rinichii, ficatul dv. şi sistemul circulator. Provoacă celulită, irită stomacul şi unul din primele semne este acesta: dacă tensiunea nu vă mai ascultă, uitaţi-vă la automatul de cafea din colţ - s-ar putea ca acolo să fie explicaţia.
Se resoarbe greu şi provoacă tensiune
Un espresso de la automat conţine 100 mg de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult. Însă principala problemă este la automate se foloseşte cafea solubilă (instant), care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu decât cafeaua măcinată din boabe.
Cofeina provenită din boabele de cafea măcinate proaspăt şi fierte va ieşi din corp în două ore după consum. Aceeaşi cantitate de cofeină din cafeaua solubilă iese din corp în 10 ore.
Cei care beau fie şi numai 2 cafele de la automat într-o zi, la serviciu, în intervalul de 8 ore, depăşesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoza duce şi la formarea pietrelor la rinichi.
Cappuccino cu lapte din soia
Pe locul doi în preferinţele cafelei cumpărate de la automate stă cappuccino, afirmă dealerii. „Specialitate de cafea solubilă cu lapte. Poate conţine urme de soia”, arată informaţia de pe un astfel de automat. Concret, este lapte din soia.
Alte automate oferă drept lapte un mix din sirop de glucoză, lapte praf degresat, grăsime vegetală, praf de zer, proteine din lapte, şi E-uri. „Specialitatea” de cafea solubilă este cam acelaşi lucru ca şi în pliculeţele „3 în 1”, un cocktail de substanţe chimice cu nume complicate.
Sub numele de cafea, lapte, ciocolată, din automatele care funcţionează cu fise curg produse obţinute exclusiv din pulberi solubile, adică un cocktail de E-uri. Explicaţia: „Cafeaua solubilă e mult mai ieftină. Pe o cafea sau o specialitate plăteşti în medie 2 lei, însă produsul în sine face câţiva bani, deci totul se obţine pe cale sintetică”, explică un dealer din industrie.
Atunci când consumăm cafea de la automat nu ştim exact ce bem, atrage atenţia profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. „Mă şi miră că aţi găsit pe un automat de cafea o listă chiar sumară a ingredientelor. De regulă nu avem aşa ceva, şi nu prea ştim ce este acolo”, a spus Mencinicopschi.
Cei care beau ciocolată caldă de la dozator ar trebui să ştie că niciunul din produsele vândute sub această denumire nu este de fapt ciocolată, adică nu conţine minimum 25% pudră de cacao, aşa cum cere legea. În general, pudra nu depăşeşte 15% din doza servită în pahar.
Şi calitatea cafelei folosite la automate este pusă în discuţie. Este o diferenţă mare de calitate şi preţ între tipurile Robusta şi Arabica, iar cei mai mulţi comercianţi se aprovizionează cu cea mai ieftină marfă.
„Dacă eşti sănătos poţi să bei şi cinci cafele pe zi. Dar nu cafea solubilă, de la automate. Conţine multe chimicale şi provoacă tensiune. La dozaj mare, în câţiva ani poate produce boli cronice. Nu e cafea adevărată.”
DR. RODICA AVRAM, cardiolog


miercuri, 3 octombrie 2012

Dependenta de Internet, recunoscuta oficial ca BOALA MENTALA



Dependenta de Internet, recunoscuta oficial ca BOALA MENTALA. Recunosti simptomele?

     Dependenta de Internet va fi introdusa in mod oficial in Manualul American de Diagnostic al Bolilor Mentale (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Health Disorders - DSM-V).
  Autorii spun ca este nevoie inca de cercetare pentru a stabili exact cum se manifesta si ce tratament trebuie aplicat pentru vindecare, relateaza forbes.com


     Deocamdata, se considera ca dependenta de Internet se comporta ca orice alt fel de dependenta, cu urmatoarele simptome:
  •  preocupare intensa fata de navigare pe Internet sau fata de jocuri video;
  • simptome care marcheaza lipsa acestor activitati (senzatie de rau, agitatie, nervozitate);
  • toleranta (se petrece din ce in ce mai mult timp pe Internet pentru a obtine aceeasi senzatie de placere);
  • pierderea intereselor si hobby-urilor din offline;
  • tentative esuate de a te "lasa";
  • folosirea Internetului in scopul de a atenua deprimarea;
  • inselarea si mintirea apropiatilor pentru a prelungi utilizarea.

Alte cercetari au demonstrat ca folosirea indelungata a Internetului provoaca schimbari pe fond neurologic, mai precis in acele zone care controleaza atentia, auto-controlul si procesarea emotiilor. Acestea sunt aceleasi zone care sunt stimulate in cazul persoanelor cu o dependenta chimica.

Daca acceptam statutul de boala mentala al dependentei de internet, ce urmeaza? Cum stabilim ca este vorba de o problema grava? Parintii pot sa-si dea seama ca fiul lor adolescent care dispare cu zilele pentru a termina cel mai nou joc are o problema. 

Insa persoanele cu o forma usoara a dependentei pot sa argumenteze ca aceasta vine cu o serie de beneficii, cum ar fi productivitatea crescuta. In orice moment al zilei esti gata sa raspunzi la emailuri sau sa rezolvi o problema pe una dintre retelele de social media. Dar daca iti sacrifici timpul liber dedicat in mod normal familiei si celor apropiati pentru a petrece inca putin timp pe Youtube, atunci argumentul productivitatii nu mai are validitate. 

Inca o problema ar fi tratamentul. La fel ca in cazul celor care au o dependenta fata de mancare ("binge-eating"), nu exista posibilitatea unei renuntari totale. Deoarece calculatorul si Internetul au ajuns sa fie unelte indispensabile pentru angajatii de astazi. Problema tratarii dependentei de internet se traduce astfel prin "managementul maladiei".

joi, 13 septembrie 2012

Pregatirea organismului pentru toamna


Generalitati

Pregatirea organismului pentru toamna
Ceasurile nu au revenit la ora de iarna, dar in cabinetele medicilor au inceput sa apara pacientii cu simptome ca tusea si raceala, care au o stare generala proasta. Sezonul gripei nu este prea departe.
Pentru ca organismul sa ramana in forma si sa lupte cu virusurile si bacteriile, luati masuri. In primul rand, reevaluati-va starea generala de sanatate. Orice persoana care sufera de boli cronice, cum ar fi diabetul sau bolile cardiovasculare, ar trebui sa faca un consult anual. Cei care au peste 65 de ani trebuie sa se vaccineze impotriva pneumoniei (vaccin care in ultimii 10 ani, salveaza din ce in ce mai multe vieti).
Toamna este anotimpul recoltelor si schimbarilor meteorologice. Temperaturile devin mai scazute. Totul incetineste, iar zilele se scurteaza. Imbracati-va corespunzator vremii si acoperiti-va gatul pentru a evita racelile si gripa. Vantul poate pune la incercare puterea sistemului imunitar.
O nutritie adecvata

Mancati bine si reglati-va digestia pentru a avea o imunitate de invidiat. Aerul uscat este o problema frecvent intalnita toamna. Acesta cauzeaza constipatie, gat uscat, piele uscata, par fragil, senzatie accentuata de sete si impiedica aparitia transpiratiei. Alimentele picante inrautatesc situatia.
Depresia de toamna este intalnita destul de des. Important este ca aceasta sa nu persiste prea mult timp. Toamna revin nostalgiile, iar fiecare persoana are propriul mod de a si le manifesta: unii recitesc vechile scrisori, altii revad albume cu fotografii.
Cum va puteti intari sistemul imunitar pentru toamna

Cel mai important lucru este sa fiti atenti ce consumati. Desi suna a cliseu, consumul a cinci portii de fructe si legume pe zi ajuta la intarirea sistemului imunitar. Fructele si legumele sunt o sursa importanta de vitamine si minerale naturale pentru organism. Aceste substante nutritive sunt piatra de temelie pentru un sistem imunitar sanatos si mentinerea integritatii celulelor din intreg corpul.
Fructele si legumele sunt si o sursa importanta de antioxidanti dietetici, cum ar fi betacarotenul, antocianidele si alte carotenoide. Antioxidantii au un rol important, de protectie celulara si sustinere a imunitatii. Antioxidantii se regasesc in fructele si legumele colorate (mov, albastru, rosu, portocaliu, galben).
Alaturi de o nutritie optima, un alt secret pentru o imunitate ridicata este hidratarea. Atunci cand corpul este hidratat, celulele rosii si albe din sange vor functiona optim.
In plus, nu uitati de lucrurile simple. Spalati-va mainile des si asigurati-va ca si copiii dumneavoastra fac acelasi lucru. Desi pot fi gasite din abundenta geluri si sapunuri antibacteriene, cele mai eficiente sunt sapunul obisnuit si apa. Formulele antibacteriene distrug toate bacteriile de pe mainile noastre, atat cele bune cat si cele rele.
Totusi, pielea are nevoie de o protectie exterioara normala compusa din bacterii sanatoase, pentru a oferi organismului o prima linie de aparare pentru sistemul imunitar. Folosirea exclusiva de produse antibacteriene va scadea imunitatea naturala, facandu-ne mai sensibili la virusuri si bacterii.

Faceti cunostinta cu iPhone 5: Ce aduce nou fata de vechile modele?

Faceti cunostinta cu iPhone 5: Ce aduce nou fata de vechile modele?


      Apple a prezentat miercuri iPhone 5, cea de-a sasea generatie a smartphone-ului lansat de companie in 2007.
Prezentarea sustinuta miercuri la San Francisco de directorul executiv de marketing al Apple, Phil Schiller, confirma o mare parte din informatiile aparute pe internet despre noul iPhone, relateaza mediafax.ro.

Caracteristici fizice
  • ecran de 4 inci cu o densitate de pixeli similara cu cea de pe iPhone 4S, datorita rezolutiei de 1136x640, cu raport de aspect 16:9;
  • 7,6 milimetri grosime, fiind cu 18% mai subtire decat predecesorul sau;
  • are 112 grame, cu 20% mai putin fata de iPhone 4S;
  • senzorii touchscreen sunt integrati in display, tehnologie datorita careia ecranul este cu 30% mai subtire;
  • este de aproape doua ori mai performant decat modelul anterior, 4S;
  • este negru metalic, carcasa fiind fabricata integral din sticla si aluminiu.

Foto/video
  • camera are senzor de 8 megapixeli si tehnologie care permite realizarea de fotografii de calitate superioara modelelor mai vechi in conditii de luminozitate redusa;
  • poate inregistra clipuri video in rezolutie full HD 1080p, cu o mai buna stabilizare a imaginii, iar utilizatorul poate captura si instantanee in timp ce filmeaza;
  • s-a imbunatatit si viteza cu care se pot face poze, iar utilizatorul poate opta acum si pentru modul panorama, prin care pot fi capturate imagini de pana la 28 megapixeli;
  • camera de pe partea din fata a telefonului, destinata videochatului, poate filma la rezolutie 720p.

Internet si sistem de operare
  • s-a imbunatatit viteza de pe conexiunea wireless;
  • compatibil cu retelele de mare viteza 4G LTE din America de Nord, Asia, Australia si Europa
  • Aplicatiile dezvoltate pentru modele anterioare, cu ecran mai mic, nu vor fi afisate deformat, ci cu benzi negre in zonele din afara imaginii. IPHONE 5 este echipat cu sistemul de operare iOS 6 al Apple, care aduce numeroase imbunatatiri fata de versiunea anterioara.

Consum
  • bateria asigura 8 ore de convorbire in retele 3G sau 8 ore de navigare pe internet pe retele 4G LTE, 10 ore de navigare pe WiFi, 10 ore de video playback, 40 de ore de muzica sau 225 de ore de standby;
  • Conectorul prin care telefonul se poate atasa unui cablu USB si altor dispozitive compatibile este complet nou. 

Preturi
  • iPhone 5 porneste, in SUA, de la 199 de dolari pentru varianta cu 16 GB stocare, 299 de dolari pentru modelul cu 32 GB, respectiv 399 de dolari pentru versiunea de 64 GB.
  • IPhone 5 poate fi precomandat de vineri, 14 septembrie, iar pana la sfarsitul anului va fi disponibil in 100 de tari, la 240 de operatori telecom.

iPhone 5 se va distribui incepand cu data de 21 septembrie in SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Franta, Australia, Japonia, Hong Kong si Singapore. Romania nu se regaseste printre tarile in care se va distribui incepand cu data de 28 septembrie.